Wat is Heatweed onkruidbestrijding?

Heatweed staat voor de meest effectieve en duurzame, CO2-neutrale methode voor onkruidbestrijding op (half)verharde ondergronden. De Heatweed methode is geschikt voor het onderhoud van de openbare ruimte in steden, dorpen en op industrieterreinen. Ze bestrijdt alle soorten onkruid, algen en mos.

Heatweed gelooft in 100% milieuvriendelijk onkruid bestrijden met behulp van heet water (98°C). Ruim tien jaar ervaring met thermische onkruidbestrijding op basis van water maakt Heatweed tot de meest duurzame onkruidbeheermethode in Europa.

Hoe werkt WAVE onkruidbestrijding?

Thermische onkruidbestrijding, oftewel onkruid doden met heet water, is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant, waarbij de celstructuur van de plant wordt vernietigd. Oppervlaktewater is een van de beste energiedragers en is in de natuur vrij voorhanden. Bijkomend voordeel is dat water door de zwaartekracht naar beneden stroomt en dus het plantje en de wortels goed bereiken. Een andere energiedrager is lucht. Warme lucht stijgt van nature omhoog, waardoor bij onkruidbestrijding met hete lucht een aanzienlijk deel van de energie de plant niet bereikt. Daarnaast is lucht één van de slechtste energiedragers in de natuur. Daarom maakt de Heatweed methode gebruik van de positieve eigenschappen van water (géén stoom, dit stijgt immers ook op). In combinatie met de sensortechniek resulteert dit in een zeer energiezuinige onkruidbestrijdingsmethode. Door de grote energieoverdracht van heet water volstaat een lage behandelfrequentie van maximaal vier beurten per jaar.

WAVE machines.

Heatweed Europe B.V. levert 3 handmachines en 3 opbouwmachines, waaronder de Sensor Series met gepatenteerde technologie. Een Serie machine die kan worden ingezet van gevel tot gevel, langs randen en gazons en op moeilijk bereikbare plaatsen bij obstakels. In combinatie met een buffer bespaart onze gepatenteerde technologie 70-90% water en energie. Dankzij het uitsluitende gebruik van heet water en de lage wieldruk veroorzakende zelfrijdende Heatweed machines geen schade aan ondergronden.

De onkruid machines zijn van uitstekende kwaliteit. Bij alle onkruid machines wordt het onkruid gericht bestreden. Dit gebeurt met een praktische handlans, via een handbediend doseersysteem of via sensortechniek. Alle onkruid machines kunnen met oppervlaktewater worden gevuld.

Wave heetwater onkruidbestrijding LeCoBa
Wave heetwater onkruidbestrijding LeCoBa
Wave heetwater onkruidbestrijding LeCoBa
Wave heetwater onkruidbestrijding LeCoBa
Wave heetwater onkruidbestrijding LeCoBa

Bestrijdingsmethode.

De meerwaarde van Heatweed ligt niet alleen in het productaanbod, maar ook in de advisering en ondersteuning die wij een klant kunnen bieden op het gebied van onkruidbestrijding. In tegenstelling tot andere methoden dringt Heatweed het onkruid duurzaam terug in gemiddeld slechts 3 tot 4 behandelingen per jaar. Het resultaat is een schoon egaal straatbeeld het hele jaar door.

Het LeCoBa-team staat u graag te woord om de Heatweed machines nader toe te lichten. Tevens is het mogelijk dat wij voor u een demonstratie verzorgen (op aanvraag).

Een Heatweed machine huren?

Klik hier voor onze huurprijzen en voorwaarden!